Extra info verduurzaam je huis

Bijeenkomst IJhorst Bespaart energie en kosten op 9 mei
Datum en tijd: dinsdag 9 mei 2023, van 19.45 tot 21.30 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: De Poele te IJhorst
Voor wie?: woningeigenaren in IJhorst
Door de hogere energiekosten is het interessant je huis te verduurzamen. IJhorst Energie helpt je vooruit. Doe gratis mee en bespaar!
De energieprijzen zijn nog steeds flink en we willen minder afhankelijk van aardgas worden. Dat geldt ook voor IJhorst. Een goed moment om serieus na te denken over het verduurzamen van je huis. Bijvoorbeeld met isolatie, ventilatie, zonnepanelen en misschien zelfs een warmtepomp. Je kunt het meteen groot aanpakken maar ook beginnen met kleine stappen. Tijdens deze bijeenkomst van IJhorst Energie kom je te weten hoe je het slim aanpakt, welke mogelijkheden en subsidies er zijn. Als bezoekende woningeigenaar krijg je een gratis energieadvies van een erkende energieadviseur aangeboden. Zo krijg je de mogelijkheden voor je eigen huis precies in beeld en wordt je verder geholpen. Dus mis dit niet!
Deze bijeenkomst maakt deel uit van een project van IJhorst Energie om gedurende langere periode inwoners te helpen hun huis te verduurzamen. Met informatie, begeleiding en het wegnemen van drempels. We starten met de bijeenkomst een derde groep op die hiervan gebruik kan maken. In 2022 zijn er twee groepen opgestart. De eerste deelnemers hebben hun huis al verduurzaamd en dat gunnen we de nieuwe deelnemers ook. Je bent welkom.
Aanmelden: Bij IJhorst Energie: info@ijhorstenergie.nl.
Programma
19.30 Inloop en ontvangst
19.45 Welkom en toelichting bijeenkomst en project. Door Bert de Weerd, vz. IJhorst Energie
19.50 Waarom energie besparen en geleidelijk van het aardgas af? Door John Bakker, projectleider
19.55 Je huis verduurzamen. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe pak je het aan? Gratis energieadvies. Door Arnold Strijker, energieadviseur
20.40 Koffiepauze
20.50 Voorbeelden van inwoners
21.00 Subsidies en regelingen voor verduurzaming en gratis hulp daarbij. Door John Bakker
21.10 Vragen en antwoorden (je mag ook tussen door vragen stellen)
21.30 Afsluiting en aanmeldmogelijkheid voor gratis energieadvies aan huis